Hágai Magyar Énekkar - Hágai Magyar Gyermekkar


Művészeti vezető, karnagy:

Kovács Katalin, magánénekes és zenetanár

kovacs.kata.005@gmail.com

Facebook

facebook.com/hagaimagyarenekkar/

Bemutatkozás

A Hágai Magyar Énekkar 2015-ben alakult meg. A kórus megalapítója és zenei vezetője Kovács Katalin, magánénekes és zenetanár. Az énekkar fő célkitűzése a magyar kórus-, és zenekultúra ápolása és bemutatása Hollandiában.

Az énekkar 15 fővel kezdte meg munkáját, ma 30 főt számlál. A kórusban együtt énekelnek lelkes amatőrök, professzionális énekesek és a Hágai Konzervatóriumban tanuló fiatal magyar zenészek. Az énekkar tagjai Hollandiában élő magyarok és holland családtagjaik.

A Hágai Magyar Énekkarral párhuzamosan működik a Hágai Magyar Gyermekkar, ahol nemcsak az énekkari munkával ismerkednek a kicsik, de szolfézsórákat és elméleti oktatást is kapnak a Kodály módszer alapján.

A Hágai Magyar Énekkar rendszeresen fellép magyar rendezvényeken, a Hágai Magyar Nagykövetség és a Hollandiai Magyarok Szövetsége eseményein. Az énekkar rendszeresen részt vesz egyházi szolgálatokon, és minden évben közös koncertet rendez az Amszterdami Magyar Kórussal. A kórus egyre több holland szervezet koncertjein is fellépett, évről évre visszatérő vendégei a Huygens Festival-nak.

A Hágai Magyar Énekkar célja további nemzetközi zenei kapcsolatok teremtése, de még fontosabb, hogy az énekkarral egy sikeresen működő magyar zenei közösség jött létre Hágában.

Énekkari próbák

Hágai Magyar Énekkar

Helyszín: Raamweg 45, Den Haag / Hága

Időpont: szerda esténként 19 órától

Hágai Magyar Gyermekkar

A Hágai Magyar Óvoda és Iskola tanítási napjain 13 órától

Helyszín:

Buurthuis ’t Lindenkwadrant (művelődési központ)

2e Braamstraat 6, 2563 HJ Hága / Den Haag

Időpont:

2020

2021

Fellépések, koncertek

Huygens Festival

Időpont:

Cím:

Vissza a Hágai Magyar Élet honlapra