HOLLANDIAI  MAGYAR  SZÖVETSÉG
P.O. Box 178, 3500 AD Utrecht, Hollandia
E-mail: federatio_hollandia@yahoo.com

Mi a Hollandiai Magyar Szövetség?

A HOLLANDIAI MAGYAR SZÖVETSÉG a hollandiai magyar szervezetek központi, átfogó szerve, mely alapítvány formájában működik; hollandul STICHTING HONGAARSE FEDERATIE IN NEDERLAND.

A Szövetségnek nincsenek anyagi forrásai. Adományokból és többek áldozatos munkájából létezik. Adományokat a következô számlaszámra köszönettel fogadunk: Postgiro 2304058 t/n Penningmeester, Hongaarse Federatie Utrecht

Vezetôség:
 

Elnök:

Alelnök:

Ir. Urbán Ákos

Kňnya Melinda

Titkár: Dr. Tóth Miklós
Pénztáros: Mustó Sándor

Tevékenysége:

A Hollandiai Magyar Szövetség évente egyszer, az év elején kiadja a ´Hollandiai Magyar Híreket´ / ´Mededelingen van de Hongaarse Federatie in Nederland´, amely a hollandiai magyar tevékenységekrôl ad hírt magyarul és hollandul. A Szövetség alkalmilag évközi közleményeket küld a vele kapcsolatban álló szervezeteknek.

A Hollandiai Magyar Szövetség a 'Hollandiai Magyar Hírek' mellett évközben rendszeresen - havonta kétszer - ad hírösszefoglalót a hollandiai magyarságot érintô fontos kérdésekrôl, információról, kulturális témákról. Ezeket az évközi 'Hírlevelek'-et az Interneten küldjük ki a Szövetség listáján szereplô email címekre. Továbbá mindenkinek szívesen elküldjük, aki feliratkozik a listára, vagy megadja email címét. A jelentkezés, illetve a feliratkozás módja: 1) küldjön egy emailt a Szövetség email címére  (láds fent),   2) kattintson ide Feliratkozás az évközi elektronikus 'Hirlevél'-re.

A Szövetség feladata a magyarság körében folyó kulturális és társadalmi munkának a lehetôségek szerinti koordinálása, továbbá a holland hatóságokkal való kapcsolat fenntartása (miniszterelnök, külügyminiszter, megyei és városi hatóságok, szükség szerint). A Szövetség gondoskodik sajtóközlemények kiadásáról általános magyar kérdésekben (pl. marosvásárhelyi magyarellenes pogrom), sajtókonferenciák rendezésérôl (pl. Bôs-Nagymaros), stb.

A Szövetség gondoskodik a magyar nemzeti ünnepek megünneplésérôl:

 

Hírek:

Vissza a Hollandiai Magyar Szövetség honlapra