HOLLANDIAI  MAGYAR  SZÖVETSÉG

HONGAARSE FEDERATIE IN NEDERLAND

HUNGARIAN FEDERATION IN THE NETHERLANDS


P.O. Box 178, 3500 AD Utrecht, Holland
E-mail: federatio_hollandia@yahoo.com


Hollandiai magyar nyelvű ügyvédek

* * *

Advocaten met kennis van de Hongaarse taal


Mevr. Mr. E. Bige

Cronjéstraat 8, 6818 AB Arnhem. Postbus 211, 6800 AE Arnhem.

Telefoon: +31(0)26–4450088, +31(0)26–3510066.

Email: bige@advocaatbige.nl www.advocaatbige.nl

Bige Gabriella Nagyváradon született. 1968-ban menekültként érkezett Hollandiába, ahol a Nijmegeni Egyetemen 1979-ben fejezte be jogi tanulmányait.

Ügyvédi gyakorlatában elsősorban a baleseti kártérítési jogra specializálta magát.

Bige Gabriella az ügyvédi gyakorlataban csak felelősségjoggal foglakozik. Specializálta magát a baleseti kártérítési jogra és mint specialista több mint 20 éve tagja olyan alapítványoknak, amelyek magas szakmai tudást és minden évben szakmai utánképzést követelnek tagjaiktól, akik kártérítési joggal foglakoznak és tagja akarnak lenni és maradni ezen alapítványoknak (LSA, WAA, ASP).

Bárki, akit más hibájából közúti baleset ért gyalogosként, biciklin, autóban ülve (mint utas vagy sofőr) és az is, akit baleset ért a munkája közben a munkahelyen és ezáltal megsérült, fordulhat hozzá tanácsért. Nagyon sokan nem tudják, hogy a baleset okozta kár igényelhető. Minden kár, minden költség igényelhető. Ez főleg akkor jelent sokat, ha a baleset következtében a jövedelem csökken. A különbözetet a baleset okozójának kell fizetni. Ha valakinek az élettársa a baleset következtében meghalt, akkor a hátramaradó is igényelhet kártérítést, önmagának meg gyermekei részére is, ha az elhunyt hozzájárult az illető személyek eltartásához. Ezen kívül igényelhető az összes temetési költség. Ha a balesetért a felelősséget annak okozója vállalja, akkor annak kötelessége a holland jog szerint az ügyvédi költség megtérítése is. Így a kártérítés a károsultnak ingyenes.

Bige Gabriella minden esetben ingyenesen ad információt a kártérítésről. Így nyugodtan fordulhatnak hozzá.

Mevrouw mr. E. Bige (roepnaam Gabriella) is geboren in Roemenië uit Hongaarse ouders en kwam in 1968 als vluchtelinge naar Nederland. In 1979 studeerde zij af aan de Radbouduniversiteit te Nijmegen; in datzelfde jaar werd zij als advocaat beëdigd. Zij is civielrechtelijk georiënteerd met als specialisatie letselschade/aansprakelijkheidsrecht en arbeidsrecht. Haar collega/kantoorgenoten hebben allen hun eigen specialisaties waarmee zij een breed terrein van het recht bestrijken. Gabriella Bige staat u graag bij, bij uw geschillen met uw werknemer/werkgever, als u een ongeval is overkomen bijvoorbeeld op uw werk of in het verkeer of als u problemen heeft met uw zaakrelaties die de gemaakte afspraken niet zijn nagekomen.

REMPORT URBÁN RÉKA, ÜGYVÉD ÉS BÍRÓSÁGI MEDIATOR

REMPORT URBAN ADVOCATUUR & MEDIATION

Zuidzijde Haven 39a

4611 HC Bergen op Zoom

tel: 0164-237401,

fax: 0164-237707

email: info@remport.nl

www.remport.nl

Szakterületeim:

- családjog (gyermekelhelyezés, gyermek- és asszonytartási ügyek, gyámügyi eljárás, nemzetközi gyermekelhelyezési ügyek stb.)

- szociális juttatásokkal kapcsoaltos jog (szociális segély. munkanélküli segély, rokkantnyugdíj stb.)

- munkajog

- lakásbérlet, lakásvásárlás

- személyiségijogi ügyek

- mediáció

Óradíj:

A hollandiában szokásos ügyvédi óradíjkategóriában dolgozom. Ebből egyéni megbeszélés alapján kedvezményt tudok nyújtani. Az Ön problémájának megbeszélése, találkozás vagy telefonos megkeresés alapján az első 30 percben INGYENES! Egyéb fizetési könnyítésekről, kedvezményekről, felvilágosítást szívesen adok. Forduljanak hozzám bárhonnan bizalommal! A távolság nem akadály, sokszor egy találkozás is elegendő, amikor az ügy papírjait együtt átnézzük, majd ezt követően a kapcsolatot emailben vagy telefonon vagy személyesen tartjuk. 

Hollandiai Magyar Szövetség Hongaarse Federatie in Nederland Hungarian Federation in the Netherlands